Creatieve therapeuten staan voor slechts 39 euro per jaar (incl. btw) op deze website en op De Therapeutengids en afhankelijk van andere aangeboden therapieën vaak ook nog op andere websites. Klik hier voor meer info.

Creatieve therapie in Breda

De onderstaande lijst met creatief therapeuten in Breda is gesorteerd op plaatsnaam. Door in deze lijst op de link meer informatie te klikken kunt u meer informatie over een creatief therapeut bekijken. U blijft daarbij op dezelfde pagina. U kunt op die manier bijvoorbeeld ook therapieën en behandelingen bekijken die een creatief therapeut nog meer aanbiedt. Ook kunt u dan de opleidingen die de therapeut gevolgd heeft zien en worden daar de beroepsverenigingen waar de therapeut bij aangesloten is getoond indien deze informatie door de therapeut opgegeven is. Als de therapeut een website heeft wordt de link hiervoor getoond onder de telefoongegevens. Via de link Stuur een bericht naar deze creatief therapeut kunt u een bericht sturen naar een creatief therapeut en via de link Bekijk het praktijkoverzicht van deze creatief therapeut kunt u het praktijkoverzicht zien. Ook bij deze links blijft u op dezelfde pagina, zodat u makkelijk terug kan keren door op het kruisje in de rechterbovenhoek van het geopende window te klikken.
Creatief therapeuten in Breda
Hanne Ihlen
Therapieën:
Acceptance and Commitment Therapy
Dramatherapie
Schematherapie
Opleidingen:
Bachelor en Master diploma Vaktherapie Drama Bachelor Diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening
Schematherapie en Cluster C. Advanced schematherapie cursus
Schematherapie en Vaktherapie. Basiscursus Schematherapie
Basiscursus Acceptance en Commitment therapie
Developmental Transformations Practioner Level 1 cursus
Beroepsverenigingen:
FVB, SRVB, NFG,
RBCZ
Nederlandse Vereniging voor Schematherapie
Minervum - 7070
4817ZK - Breda
Noord-Brabant
0620485849
 
Creatieve therapie:
Dramatherapie
 
Overige behandelvormen:
Acceptance and Commitment Therapy en Schematherapie
 
 
Praktijkinformatie:

Een drama- en speltherapeutische praktijk voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ervaringsgericht leren staat in de aangeboden therapievormen centraal; spel wordt actief ingezet om mensen met een emotionele, sociale en / of psychische hulpvraag vooruit te helpen.

Diverse theater- en expressie werkvormen worden in dramatherapie gebruikt zoals rollenspel, improvisatie, het werken met tekst en verhalen, maskers.

De therapie richt zich op het bereiken van veranderingen in het denken, voelen en handelen waardoor klachten kunnen verdwijnen of verminderen. Of je kunt leren om anders met je problemen om te gaan.

Met spel doe je nieuwe ervaringen op, het spel biedt je mogelijkheden om op een afstand naar je eigen situatie en ervaringen te kijken. Hierdoor kom je tot nieuwe inzichten die je helpen om veranderingen in je eigen leven aan te brengen.

Dramatherapie kan helpen met:

 

Vergroten van sociale vaardigheden bijv. het maken van sociale contacten Verwerken van ingrijpende gebeurtenissen zoals scheiding, adoptie, misbruik Vergroten van zelfvertrouwen en negatief zelfbeeld Assertiviteit en leren herkennen en aangeven van eigen grenzen Vergroten van lichaamsbesef Eetstoornissen Herkennen en uitten van eigen gevoelens, leren omgaan met gevoelens van anderen Rouwverwerking

Hanne is een senior geregistreerd dramatherapeute. Vergoeding mogelijk via aanvullende verzekering, gemeente, Wmo of PGB.