Hanne Ihlen. Praktijk voor Therapie en Begeleiding

Een drama- en speltherapeutische praktijk voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ervaringsgericht leren staat in de aangeboden therapievormen centraal; spel wordt actief ingezet om mensen met een emotionele, sociale en / of psychische hulpvraag vooruit te helpen.

Diverse theater- en expressie werkvormen worden in dramatherapie gebruikt zoals rollenspel, improvisatie, het werken met tekst en verhalen, maskers.

De therapie richt zich op het bereiken van veranderingen in het denken, voelen en handelen waardoor klachten kunnen verdwijnen of verminderen. Of je kunt leren om anders met je problemen om te gaan.

Met spel doe je nieuwe ervaringen op, het spel biedt je mogelijkheden om op een afstand naar je eigen situatie en ervaringen te kijken. Hierdoor kom je tot nieuwe inzichten die je helpen om veranderingen in je eigen leven aan te brengen.

Dramatherapie kan helpen met:

 

Vergroten van sociale vaardigheden bijv. het maken van sociale contacten Verwerken van ingrijpende gebeurtenissen zoals scheiding, adoptie, misbruik Vergroten van zelfvertrouwen en negatief zelfbeeld Assertiviteit en leren herkennen en aangeven van eigen grenzen Vergroten van lichaamsbesef Eetstoornissen Herkennen en uitten van eigen gevoelens, leren omgaan met gevoelens van anderen Rouwverwerking

Hanne is een senior geregistreerd dramatherapeute. Vergoeding mogelijk via aanvullende verzekering, gemeente, Wmo of PGB.

 

 

 

 

 


Adres:
Minervum - 7070
 
4817ZK - Breda
 
Noord-Brabant
Telefoon:
0620485849
Website:

 

Therapeut:

Hanne Ihlen
Therapieën:
Acceptance and Commitment Therapy
Dramatherapie
Schematherapie
Opleidingen:
Bachelor en Master diploma Vaktherapie Drama Bachelor Diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening
Schematherapie en Cluster C. Advanced schematherapie cursus
Schematherapie en Vaktherapie. Basiscursus Schematherapie
Basiscursus Acceptance en Commitment therapie
Developmental Transformations Practioner Level 1 cursus
Beroepsverenigingen:
FVB, SRVB, NFG,
RBCZ
Nederlandse Vereniging voor Schematherapie